Biotēka

bio partika

Rāda objektus pēc birkām: Pārtika

veganais burgers


Kādēļ tik daudzi atsakās no gaļas lietošanas? Jo tas ir viegli. Var uzēst pat burgerīti ar džekfrūtu, kas daudziem gaļēdājiem ir pārsteigums par to, cik līdzīgi gaļai var garšot auglis.

Džekfrūts ir ļoti liels tropu auglis, kas var būt pat 50 cm resns un līdz 100cm augsts. Viens auglis sver virs 25kg un dabīgi aug Āzijas valstīs. Pasaules atzinību džekfrūts (jackfruit – angliski) iemantoja, jo tā tekstūra un garša ļauj to viegli pagatavot un ar atbilstošām garšvielām tas atgādina gaļas garšu un struktūru. Šis auglis ir bagātīgs B6 un C vitamīna avots, satur arī kāliju.

Vivani sokolades_j_diz_2


Cik ļoti Tu izgaršo šokolādi pirms to apēd pilnībā? Mēs lieliski zinām, ka šokolādi var “aprīt” nemanot, jo tā ir tik garšīga. Taču Vivani gardēžu bio šokolādes veidotāji mums, Biotekārēm, iemācīja kā patiesi baudīt šokolādi.

Sāksim ar mirkli, kad Tu sagatavojies ēst šokolādi. To veicot kā rituālu, mierīgi atver šokolādes iepakojumu, ieelpo šokolādes aromātu. Nogaršo mazu gabaliņu, ļaujot tam izkust uz mēles. Tas radīs baudas mirkli, kuru nav iespējams aprakstīt.

GSE rakstam1


“Skaistums nāk no iekšienes” – šis teiciens ir tik patiess! It īpaši, apzinoties, ka mūsu ādas, matu, un nagu veselību lielā mērā nosaka tas, ko ēdam un dzeram. Saspringtā dzīvesveida dēļ nereti meklējam veidus, kā uzlabot pašsajūtu un izskatu. GSE Vertrieb Phyto Vitamins Haut, Haare, Nägel komplekss satur 100% dabīgus vitamīnus un minerālvielas veselīgi skaistai ārienei – ādai, matiem un nagiem.


Es vēlos vienmēr būt formā! Zinu, ka tas ir daudz prasīts, bet man ļoti patīk produktīvas dienas un aktīvs dzīvesveids. Un tieši tādēļ ļoti rūpējos par savu ķermeni, lai tas būtu gatavs jauniem izaicinājumiem. Biotēkā izmēģināju jauno Phytoceutic tonizējošo kokteili mundrumam un sapratu, ka vēlos to kā daļu savas ikdienas.

Phytoceutic ProRoyal BIO COCKTAIL TONIQUE uztura bagātinātājs ir iegūts no 100% bioloģiski audzētām sastāvdaļām un satur 5 īpaši vērtīgus mundrumaugu ekstraktus - žeņšeņu, guaranu, ingveru, dižzirdzeni un acerolu.

Rei Chi_kafija_kalni


Kā samazināt kafijas patēriņu? Es esmu izmēģinājusi teju visu, lai atteiktos no kafijas un secināju, ka labāk to lietoju, nekā esmu pūcīga un bez spēka. Taču tajā dienā, kad pagaršoju ReiChi Cafe mana dzīve izmainījās! Zinu, ka izklausās pārspīlēti, bet nudien, dzerot tikai 20% espreso kafiju, kas ir bagātināta ar citām dabīgām, enerģiju atraisošām augu sastāvdaļām ir īsts atklājums!

augj bilde_Vivani_715_px

Pirmo reizi Vivani šokolāde tika prezentēta izstādē BioFach 2000, un kopš tā brīža gardēži vairs nav spējuši tās garšu aizmirst!
Vivani bioloģiskās šokolādes izstrādā un ražo Ludviga Vainriha (Ludwig Weinrich) ģimenes uzņēmums, kas lepojas ar 100 gadu pieredzi izsmalcinātas šokolādes izgatavošanā. Bio – šokolādes ražošanas process būtiski neatšķiras no parastas šokolādes ražošanas. Tomēr, kā dzīvē bieži izrādās, lielās lietas panāk tieši „sīkumi”…

augj bilde_Biona_715_px


Bioloģiska pārtika ir aktuāla izvēle! Mēs arvien vairāk apzināmies, ko ēdam. Ko dodam ēst saviem bērniem un pat kā našķojamies. Jebkuru ēdienu, gardumu var gatavot no bioloģiskām izejvielām un tieši to dara Biona!

raab galevn3


Kāpēc ir nepieciešams lietot olbaltumvielas?
Olbaltumvielas ir vienas no organisma aizsargšūnām, līdz ar to tās aizsargā mūsu organismu no infekcijām. Aminoskābju – olbaltumvielu galvenās sastāvdaļas - pamatuzdevums ir apgādāt organismu ar izejvielām, no kā veidojas un atjaunojas dažādas šūnas un audi, kā arī veikt kolagēna un elastīna sintēzi ādā. Olbaltumvielu sastāvā ir neaizstājamās aminoskābes, kuras ir jāuzņem ar uztura palīdzību, jo organisms pats tās neveido. Nepieciešamās olbaltumvielas var uzņemt viegli, lietojot gardos Raab kaņepju un ķirbju proteīnus.

augj bilde_arche_715_px


Gadsimtiem senas zināšanas par ēdiena pagatavošanas mākslu ļauj padarīt mūsu ikdienu arvien gardāku. Sakām paldies Arche par iespēju gatavot Austrumu virtuves ēdienu bioloģiskā kvalitātē!

Kā būtu ar sojas mērci, kas ir bez ĢMO? Arche bioloģiskās mērces ir brīvas no pesticīdiem un ir piesātinātas ar dabas garšu niansēm – Arche Bio Shoyu un Arche Bio Tamari mērces!

Raab new_banner

“Atkal zāli ēd?”, smejās apkārtējie par zaļajiem kokteiļiem un dzērieniem, kas manāmi caur skaisto pudelīti, ko nesāju līdzi ik dienu. Par gaišo kokteiļu miksiem laikam baidās izdomāt jokus...  Ik reizi, kad kāds pasmejās, piedāvāju viņam to nogaršot. Rezultāts ir viens – man prasa, kas tur ir iekšā, jo sagrib to pagatavot pats. Recepte ir pavisam viegla – es iegādājos Raab gatavos maisījumus smūtijiem un tos jaucu ar sulām vai iekļauju smūtiju miksos.

1 lapa no 3
You are here
RU
Facebook
Twitter
Eshop